maandag 29 juni 2015

Het staartje aan de Babarum blogtour

Enkele maanden geleden, toen de straten er nog besneeuwd bijlagen en de winterjassen nog hard nodig, werd de Babarum blog tour afgesloten met een bescheiden blogmeet in Leuven.

Jelle bezorgde ons toen een leuke goodie bag en dit ticketje voor een wedstrijd!



De flamingo-dames namen het al eerder tegen elkaar op en de winnaar is al bekend. Stannel mocht die pluim op haar hoed spelden.  Ik koos voor dit stofje van Camelot en mocht er nu mee aan de slag. Fan van mijn creatie? Stemmen kan via deze link: http://blog.babarum.be/2015/06/mandorla-in-blue-stem-en-win.html Je maakt door te stemmen ook kans om iets te winnen!

De Lotta skirt van Compagnie M. steekt al een tijdje mijn ogen uit dus ik zag meteen de mogelijkheden toen mijn stofje in de brievenbus belandde. Het pdf-patroontje vond zijn weg naar mijn winkelmandje. Knippen en plakken deed ik -zeer productief- tijdens mijn middagpauze, ah ja, er was een deadline en ik kon niet wachten om er aan te beginnen! No time to waste dus.

De uiterst moeilijke beslissing over het contrasterende stofje viel in de naailes, merci dames! Het werd een effen fuchsia contraststof zodat het geheel niet te druk zou worden.


 

Voor de knoopjes dook ik in mijn bescheiden voorraad en duikelde deze exemplaren op. Persoonlijk vind ik ze er perfect bij passen! 



Mijn conclusie? Blij dat ik dit projectje gekozen heb voor mijn Babarum stofje. De Lotta skirt is een heel plezant patroon, er zullen er zeker nog volgen!



woensdag 24 juni 2015

Mysterieuze picknick @ Misteria Lane

Een paar weken geleden verscheen er een uitnodiging in mijn mailbox. Een uitnodiging voor een picknick, op de zandberg in Tessenderlo, georganiseerd door de vijf schitterende bewoonsters van Misteria Lane! Mee te brengen? Jezelf, iets te eten en te drinken, een kleurrijke picknickdeken, een kleurrijk kussen en één zelfgemaakt cadeautje om te verloten. Kleurrijk? Check:
Er werd niet lang getwijfeld, natuurlijk wou ik er graag bij zijn! De aandachtige lezer kon de voorbije week hier en daar al wat bedrijvigheid spotten op de verschillende blogs van de organisatoren, maar ook achter de schermen werd er duidelijk ijverig geknutseld aan het zelfgemaakt cadeautje voor één van de andere blogsters. Dit was mijn cadeautje, het belandde bij Brigitte!

Orde is een binnenza(a)k en een Pot vol koekjes!
Vee bracht mij en Janusje (en zichzelf natuurlijk) veilig tot in Tessenderlo. Onze sightseeing tour via Scherpenheuvel (precies "d'Ardennen") zorgde voor de nodige hilariteit in de auto. We konden er niet aan doen, we hadden de gps gevolgd! Ik moet eerlijk toegeven dat ik op voorhand ook zeker al uitkeek naar de autorit met onze bekende moeke Veerle MAAKT VANALLES MEE. Janusje was ik misgelopen op de grote blogameetup, dus ik ben blij dat ik haar nu wel in levende lijve kon leren kennen.

De Zandberg beklimmen met Vee en Janusje
Bij de aankomst onder de toren wachtte ons een warm en kleurrijk welkom, kijk maar mee:

Toosten met de kleurrijke armbanden die we net kregen.

Warm welkom!

Kleurrijke kussens...
Jacqueline werd aangesteld als bakker van Misteria Lane en daar hebben we met zijn allen van mogen meegenieten! Ze bakte heerlijke taarten, hier mooi aangeprezen door de bakkerin herself:


Laat ons eerlijk zijn, dat was het enige moment waarop het getetter een beetje stilviel, ja, met taart in onze monden... 

Het uitdelen en krijgen van cadeautjes was een heerlijk moment. Toen bleek pas dat ik echt wel het jonkie was, verder ga ik daar niet op in! Leeftijd maakt allemaal niks uit, dat was al meteen duidelijk, het klikte tussen iedereen! De verrukte blikken op elk gezicht bij het openen van de cadeautjes spraken boekdelen. Van een bende creatieve dames was het natuurlijk wel te verwachten dat ze hun uiterste best zouden doen om er iets leuks van te maken. Dat is zeker gelukt! Een impressie:



En wat ik kreeg van Kris? Een prachtige tas met de huisjes van Misteria Lane er op, een rond ritstasje en last but not least, een geluksvlinder! Bedankt Kris, ik ben er heel erg blij mee, het is een prachtig cadeau en een mooi aandenken aan een fijne dag. De geluksvlinder zal zijn werk nog hebben de komende weken! Mijn enthousiasme spat van de foto, merci An om dit vast te leggen!



Het was een dag met een gouden randje.Zo morgen er gerust nog volgen! Merci dames om dit te organiseren!


Wie was er bij?! An, Brigitte, Carla, Ingrid, Kris, Jacqueline, Vee, Janusje, Esther, Ingrid, Leen, Daniëlle, Martine, Ellen


De foto's komen een beetje van overal: mezelf, Brigitte, An en Kris. Merci dames!

dinsdag 9 juni 2015

Rock the needle met Wout, de stoere drakenpiraat!

Door alles wat ik de laatste maanden op mijn bordje gekregen heb, is elk beetje afleiding mooi meegenomen. Toen ik de oproep van Bernina zag voor de “Rock the needle” wedstrijd heb ik dus niet lang getwijfeld. De opdracht? Een badcape voor kindjes naaien. Op de website kon je het basispatroon terugvinden en er werd opgeroepen tot originaliteit. Het voorbeeld was een pinguincape.

Mijn modelletje Wout zag een drakencape wel zitten dus de keuze was snel gemaakt. Een eerste ontwerp werd gemaakt toen ik er over vertelde tijdens een avondje op café met vrienden. De plannen waren groots en werden minutieus uitgetekend op enkele bierviltjes.

Voor de cape zelf kocht ik een soort groene spons. Lekker zacht vanbinnen voor een teer kindervelletje. Een restje okergele jersey veranderde in een drakenbuik en verscheen ook aan de binnenkant van de kap en werd gebruikt voor de ogen. Rode flockfolie zorgde voor een vriendelijk draakje in de buik. Blauwe katoen transformeerde in flapperende vleugeltjes voor op de buik en aan de kap.


Een draak zou natuurlijk geen draak zijn zonder drakenstaart! Om te vermijden dat de cape zou scheeftrekken, stikte ik de staart op de badcape i.p.v. hem tussen de spons te stikken. Daarvoor gebruikte ik groene en rode katoen met vlieseline ertussen om de drakenpuntjes wat meer dikte te geven.


Toen Wout zijn cape zag, riep hij uit, WAUW, nu ben ik een echte drakenpiraat! De naam voor mijn projectje was gekozen, recht uit de kindermond. Of hij blij was? Laat de foto’s voor zich spreken:


Nu hangt er hier ook nog een wedstrijd aan vast. In elke deelnemende winkel is er een naaimachine te winnen. Onder de stemmers wordt er ook een naaimachine verloot en na de stemrondes in de winkel, volgt er nog een online wedstrijd.

Mijn cape is in real life te bewonderen bij naaimachines Van Rooy in Mechelen (Onze Lieve Vrouwstraat 66, 2800 Mechelen). Als je fan bent van de drakenpiraat en in de buurt woont, voel je vrij om daar even binnen te springen om een stem te gaan uitbrengen, het zou me veel plezier doen! Jullie kunnen nog stemmen tot en met 20 juni. De sluitingsdagen zijn donderdag en zondag. Op de middag zijn ze ook gesloten tussen 12u30 en 13u30. 


Bekijk zeker ook eens deze pareltjes van Elke!

dinsdag 2 juni 2015

Een onderonsje van favorietjes...

Dat ik fan ben van de Zo Geknipt! boeken is al lang geen geheim meer. Jullie zagen hier al eerder enkele maaksels verschijnen en er zullen er zeker nog volgen. De werkbeschrijvingen en patroontjes vind ik nog steeds zeer duidelijk om mee te werken.

Mijn eerste versie van het recept "Orde is een binnenzak" rolde al in december 2012 van onder mijn naaimachine. Nog pre-blogtijdperk dus... Vorige week kreeg ik het ineens in mij, er moest en er zou vervanging komen. Mijn trouwe vriend heeft goed dienst gedaan, maar de boterhammetjes verdienden ondertussen wel eens een nieuw vervoermiddel.

Een ideaal projectje om te maken tijdens het vorige naaisalon van De Rode Draad leek me. Rond 20u begon ik met stof knippen en om 22u25 klokte ik af met een afgewerkt exemplaar. Waarvoor dank Elke dat ik het nog mocht afwerken!

Een onderonsje van favorietjes denk je? Wel ja, zowel het zakje als de stof waarin ik deze versie gemaakt heb, behoren tot de favorieten. De vorige versie was een combinatie van paars met witte bolletjes en blauw met bloemetjes.Dit keer koos ik voor een combinatie van Soft Cactus met effen oranje.

Mijn boterhammetjes worden vanaf nu in onderstaand exemplaar vervoerd, ik moet zeggen, ik ben er zeer tevreden over!