zaterdag 26 april 2014

Van een leien dakje...

Ook hier loopt niet altijd alles van een leien dakje. Het komt bij mij toch regelmatig voor dat iets eenvoudigs maken of iets "snel" afwerken toch heel wat voeten in de aarde heeft en langer duurt dan eerst gedacht.
Mijn burda 7828 bijvoorbeeld: die ging ik wel even snel tijdens de laatste naailes voor Pasen afwerken. Juist ja, de zomen en de mouwen heb ik thuis nog moeten afwerken. Het kan er natuurlijk ook aan liggen dat we graag babbelen tijdens de naailes. 

Deze keer ging het mis bij een geboortecadeautje. Dit is het eindresultaat:

Eenvoudig, toch? Een slabbetje en een giraf, die heb ik al zo vaak gemaakt dat ik het blindelings zou kunnen. Deze keer was ik dus iets te enthousiast.. Wat voorafging:


Een giraf met uitgescheurde oortjes, iets te enthousiast ingeknipt bleek achteraf (natuurlijk NADAT ik de giraf gevuld had met pandavulling).  Die heb ik er allemaal terug uitgepeuterd want natuurlijk was mijn zak vulling ook net leeg en moest ik ze er dus echt terug uithalen om een andere te kunnen maken...


De gelukte en de mislukte giraf nog even zusterlijk naast elkaar... Ondertussen ben ik me aan het afvragen of ik van de mislukte nog een ander beestje in elkaar zou kunnen flansen door de oortjes er af te knippen?! Welke eenvoudige maaksels gingen bij jullie al eens mis? 

donderdag 17 april 2014

Liebster: de finale

En vandaag zijn we aangekomen bij de laatste serie vragen. Deze keer zijn het de vragen van Maren.

Hoe ben jij besmet geraakt met de naaimicrobe en hoe oud was je toen?
In het jaar dat ik ben gaan samenwonen, begon ik met naailes. Dat is nu 3 jaar geleden en toen was ik 22 jaar.

Wat is je beroep?
Onderbureauchef bij HR Rail in Brussel-Zuid. Jaja, een spoorvrouw dus!

Welk patroon is je lievelingspatroon?
Den Fedha van Khadetjes, de patronen uit Zo Geknipt, het patroon van HET girafke. Naar een ideaal rokjespatroon ben ik nog op zoek!

Welke andere maaksels komen onder je vingers vandaan?
Ik maak heel graag snel-klaar projectjes: tasjes, zakjes, slabbetjes, knuffeltjes, ... Kleren voor mezelf maak ik vooral tijdens de naailes omdat er toch wel wat tijd in kruipt. Als ik echt veel tijd heb, begin ik er thuis ook wel al eens aan.

Op welk maaksel van jezelf ben je het meest trots en waarom juist op dat?
Op mijn laatste maaksel, de burda 7828. Ik ben er trots op omdat het echt naar mijn zin is en omdat ik het een heel vrolijk stofje vind.

In wat voor omgeving woon je? Platteland/stad, appartement/huis, Nederland/België, bos/heide/woestijn, …
Je zou kunnen zeggen platteland, maar eigenlijk op 5 minuten van Tienen stad. Achter ons huis ligt een veld, telt dat dan als platteland? ;-) Met mijn ouders woonde ik wel letterlijk op de boeren buiten, velden zover als je kon kijken!

Wat is de leukste vondst die je vond op een rommelmarkt, kringloop of 2dehands winkel?
Mijn absolute favoriet is mijn oranje lampje. Ik gebruik het in mijn naaikamer wanneer ik niet genoeg licht meer heb. Rommelmarkten vind ik altijd heel plezant!


Weet jij nog leuke rommelmarkten?
De rommelmarkt in Lovenjoel op 1 mei is wel altijd tof! (Perfect doenbaar voor jullie Maren ;-) )

Hoe ziet de ideale dag eruit voor u?
Als ik alleen thuis ben zal ik eerst uitslapen en dan op het gemakje ontbijten. Dan wat rommelen in mijn naaikamer en mijn creativiteit de vrije loop laten. Een dag waarin alles mag en niets moet!

Wat zou je heel graag doen voor er 2 jaar om zijn?
Wat sinds kort door mijn hoofd speelt is om toch nog een master te halen in avondschool, maar de mogelijkheden zijn dan zeer beperkt. Stoppen met werken om te gaan studeren in dagonderwijs is ook absoluut geen optie, dus het zal denk ik niet voor meteen zijn. Misschien ooit!

Mijn genomineerden:
De nieuwe vragen:
  1. Wat is je favoriete stofje?
  2. Onder welke naaimachine rollen je projectjes vandaan?
  3. Wat zou je ultieme droomjob zijn?
  4. Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
  5. Welk attribuut in je naaidoos zou je niet meer kunnen missen?
  6. Wat is je lievelingskleur?
  7. Wat is je favoriete stoffenwebsite?
  8. Waar hebben jullie leren naaien?
  9. Wat ga je tijdens je groot verlof doen?
  10. Dessert of voorgerecht?
  11. Ben je een ochtend- of een avondmens? 
Voilà, nu zijn jullie heel wat meer over mezelf te weten gekomen. Aan de nieuwe genomineerden: als jullie hier tijd voor hebben, wens ik jullie er veel plezier mee!

woensdag 16 april 2014

Liebster award, part 2!

Zoals ik gisteren al beloofde, volgen hier de antwoorden op de volgende vragen. Vandaag zijn de vragen van Madam Social van 128 aan de beurt.

De vragen van 128:
Hoe ziet jouw ideale zondag er uit?
Eerst lang uitslapen, ontbijten en middageten tegelijkertijd, een stralende zon en VEEL tijd om mijn eigen ding te doen. De zondagen zijn steeds veel te snel voorbij…

Wat groeit er in je tuin?
Rucola, radijsjes, trostomaatjes, pluksla, gewone sla en hopelijk vanaf dit jaar frambozen en blauwe bessen! Daarnaast hebben we ook een gazon die er meer als een prairie uitziet geërfd…


Wat is volgens jou een gouden naaitip?
Niet te snel willen zijn. Vooral ook alles nauwkeurig strijken + afmeten. Het bespaart veel leed en gevloek achteraf en ja ik spreek uit ervaring…

Wat is je lievelingsdier?
Een kat, jammer genoeg ben ik er sinds een paar jaar allergisch aan geworden…

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?
Ik lees zo veel boeken dat ik niet meer exact weet welk het vorige was dat ik uitgelezen heb. Op dit moment ben ik bezig in 3 verschillende:
1 voor op de trein: De Reis van Danielle Steel
1 die niet vlot genoeg ging voor op de rumoerige trein en die nu in de living ligt: Vrijheid van Jonathan Francen
1 voor op toilet: 22/11/1963 van Stephen King (die zorgt voor te lange WC-bezoeken...)
De treinboeken zijn meestal wat mijn wederhelft “de roze kaften” noemt. Graag iets luchtig om te ontspannen voor en na een drukke werkdag.

Waarmee bezorg je kinderen zeker een uur lang plezier?
Door met hen gezelschapsspelletjes te spelen! Ik vind dat zelf ook heel plezant.

Wat heb je gisteren gegeten?
Gevulde paprika's, maar net een tikkeltje anders. Ze waren gevuld met een mengsel van ricotta, hamblokjes, prei, wortel, look, parmezaan en een eitje. Heerlijk! 

Waar kan je nu eens echt goed mee lachen?
Tijdens het zeveren met kameraden, er wordt dan altijd een pak afgelachen. Ik lach graag en veel, het is niet moeilijk om een lach op mijn gezicht te toveren.

Wat zou je meer moeten/willen doen?
Graag zou ik meer vrije tijd hebben. Meer tijd voor de “magjes” i.p.v. voor de “moetjes”. Dat wil eigenlijk vooral zeggen: meer tijd voor mijn naaimachine!! De laatste tijd heb ik me ook al voorgenomen om meer voor mezelf te naaien. Het gebeurt heel vaak dat ik iets voor iemand anders aan het maken ben. Ik heb er dan ook heel veel plezier in om iets zelfgemaakt cadeau te doen. 

Hotel of tent?
Hotel! En weet je waarom? Ik ben een grote schrikschijter in het donker en in een hotel moet je niet door het donker naar toilet ’s nachts!! Flauw hé…

Morgen de laatste te beantwoorden vragen, mijn genomineerden en hun nieuwe vragen! 

dinsdag 15 april 2014

In de prijzen gevallen, maal 3!

Na een toch wat kalme periode op bloggebied ben ik totaal onverwacht maar liefst drie keer tegelijkertijd in de prijzen gevallen! Wauw! En waarmee hoor ik jullie dan denken? Wel, ik werd genomineerd voor de Liebster award door “De kinnekesCloots”, “128” EN door Maren van “Hoemmelke”. Het zijn stuk voor stuk heel plezante blogs die ik graag volg, ga er zeker ook eens piepen!


Het schijnt dat het ongeluk brengt om de ketting te verbreken en aangezien er hier toch ook een tikkeltje bijgeloof heerst, ga ik dat zeker niet riskeren! 3 nominaties betekent ook VEEL vragen om te beantwoorden. Ik ga dit dus in 3 verschillende keren doen. Hier ga ik.

De spelregels:
De liebster award is bedoeld voor bloggers met minder dan 200 volgers.
Je deelt 11 feiten over jezelf.
Je linkt degene die jou genomineerd heeft in je blogpost.
Je beantwoordt de 11 vragen van degene die jou genomineerd heeft.
Je kiest 10 nieuwe bloggers die je wilt nomineren en je linkt ze in je blogpost.
Je stelt 11 nieuwe vragen op voor de bloggers die jij genomineerd hebt.
Je laat een comment achter op de blog die je wilt nomineren.

De 11 feiten over mezelf:
Eet graag scampi’s – woont in Kumtich (Tienen) – heeft altijd te weinig tijd – boekenwurm – zit graag uren in bad – ongeduldig– eeuwige bobette – boerendochter – last minute woman – bakt graag – spoorvrouw.

De 11 vragen van De kinnekes Cloots:
Wat is jouw topstuk in je kleerkast? (gekocht of gemaakt, maakt niet uit)
Dat is een moeilijke, in mijn kleerkast hangen veel favorieten die er dikwijls uitkomen. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat dit kleedje (check de schoenen!) op dit moment wel de favoriet is. De schoenen lijken ervoor gemaakt, maar ze zijn helaas niet gemaakt om de trein op en af te klauteren en dus ook niet om te gaan werken, oeps!




Wanneer komt ge echt uw deur niet uit?
Met vettige haren, dat vind ik echt een verschrikking. Dan ben ik niet gerust voor mijn lokken shampoo gezien hebben!

Hoe laat begint je dag en hoe laat eindigt die?
Op weekdagen start mijn dag rond 5u45 en probeer ik die te laten eindigen rond 22u22. Raar maar waar, dat is vaak het uur op de klok als ik mijn bed in kruip, ik doe het er zelfs niet voor! Als ik te laat ga slapen is dat ten koste van mijn concentratie en mijn humeur op het werk… In het weekend slaap ik graag uit, ik geef toe, op zondag durft het dan wel eens 10u en later te worden!

Bokes of warm?
Moeilijk, ik eet het liefst bokes, maar heb toch ook graag iets warm van tijd tot tijd. Mijn favoriet van het moment: twee bokes met daartussen appel in partjes met wat kaneel en dat tussen de grill. Telt dat als bokes of als warm??!! Wel lekker!

Hoe dikwijls per dag lees je blogs?
Dat hangt ook wat af van dag tot dag. Tijdens de middagpauze op het werk schuim ik soms enkele blogs af en als mijn boek op de trein uit is, of erger nog, enorm tegenvalt, bekijk ik al eens blogs via mijn gsm. Jammer genoeg kan ik via die weg niet meer reageren!

Wat was je laatste kringloop/tweedehands aanwinst?
Mijn laatste aanwinsten heb ik hier nog op mijn blog laten zien. 1 van mijn favorieten in de kleerkast ondertussen, dit kleedje, op de kop getikt op de retrodag!

In wat kan je jezelf wel een freak noemen?
Tijdens het strijken gebruik ik een “vouwmaatje”. Ik heb graag dat alle t-shirts en truitjes, kortom alle opvouwbare dingen, mooi gelijk in de kast liggen. Ik weet het, 1 van mijn autistische trekjes.



Wat doe je zelf en wat laat je liever doen?
De was doe ik het liefst zelf. Ik hou van de geur van mijn eigen wasmiddel! Een compromis met mijn schoonmoeder is dat zij onze lakens wast en strijkt, ik vind het heerlijk om die dan terug te krijgen in perfecte pakketjes die goed in mijn lakenschuif passen!

Welk attribuut in je huis wil je zeker nie afgeven?
Mijn zalig bed, dat klinkt misschien raar, maar ik ben zo iemand die echt haar slaap nodig heeft...

Je favoriete nummertje om is goe mee te zingen?
In de auto ligt er altijd minstens 1 cd, één van Kings of Leon. Die cd gaat er nooit uit en als het radioprogramma mij niet aanstaat, is die cd mijn beste maatje. Use somebody is dan het favoriete liedje om mee te zingen (kwelen…).

Douche of bad?
Zeker en vast een bad, maar enkel als ik daar de tijd voor heb! Mijn liefste wederhelft lacht er dan altijd mee dat ik vertrek met een cd en een boekske. Als het te lang begint te duren, komt hij dan eens kijken of ik niet verdronken ben, dat is liefde zeker?!

De volgende beantwoorde vragen komen er morgen aan!

zondag 13 april 2014

Zonnig dagje in Maastricht

Enkele vrijdagen geleden trok ik met een vriendin naar de markt in Maastricht. De zon maakte er een stralende ochtend van en dat merkten we ook aan de drukbezochte vrijdagmarkt!

Al een heel tijdje had ik mijn zinnen gezet op een tricot van Stenzo voor mijn project in de naailes. Net toen ik wou bestellen, zag ik dat hij uitverkocht was. Wat later op het stoffenspektakel kocht iemand de laatste metertjes net voor mijn neus weg en toen de stof in promotie was op een website, kwam ik weer net te laat! Dikke pech dus, maar in Maastricht kreeg ik hem eindelijk te pakken.

De felbegeerde tricot:


In de plaats daarvan maakte ik mijn naailesprojectje in een vrolijke stof van Lillestof die ik hier al liet zien. Ondertussen kan ik jullie de afgewerkte versie ook al laten zien, eerlijk, ik ben er heel blij mee! Het werd een burda 7828.



In Maastricht kon ik dit stofje ook niet weerstaan, het is dezelfde kleurencombinatie als het verjaardagspakketje voor Sofie en ik was er zo verliefd op dat ik er echt een lap van moest meebrengen...



Vorige week zat ook nog onderstaand pakketje in de brievenbus. De creatieve uil organiseerde een give away en ik won 1 van de gegeerde pakketjes. Zoals jullie wel al eens eerder hebben kunnen lezen, ben ik wel into uiltjes dus ik heb er al een plekje voor gezocht! Een schriftje komt natuurlijk ook altijd van pas dus ik was heel gelukkig bij het openen van deze
prachtige enveloppe. Nog eens bedankt Patricia!



Ondertussen ben ik totaal onverwacht ook maar liefst 3 keer genomineerd voor de Liebster award, awel daar ga ik nu eens over nadenken!

zondag 6 april 2014

“Bron van overlast”

Vorige week vrijdag vond ik dit in mijn brievenbus:



Een kaartje met een uitdaging, opgestuurd door Emmel. De uitdaging: het kaartje een week lang overal mee naartoe nemen en in het zicht plaatsen. Deze week stond er niet veel op het programma door mijn liefste wederhelft die een beetje pips was (en nu is het mijn beurt...), maar hier toch enkele foto’s van de reis van het kaartje:


Thuis op het prikbord.



Op stap naar Bokrijk.



Op het prikbord van het werk, waar het dan ook het grootste deel van de tijd gehangen heeft…



In de auto...



En op de trein heeft het kaartje ook wel wat tijd doorgebracht!

Enkele  nieuwsgierige blikken kwamen mijn richting uit, maar echte reacties heb ik er toch niet op gekregen! Bedankt Ellen, ik heb mij er mee geamuseerd. Nu krijgt het een definitief plaatsje aan de "kaartjesmuur" op het werk.