donderdag 30 mei 2013

Het resultaat...

In één van mijn vorige blogposts konden jullie al lezen over de actie van Riet. Van zodra ik het patroon besteld had, ben ik beginnen printen, meten en knippen.

Voor mij heeft het knippen van de tas het meeste van mijn tijd in beslag genomen. Ik had bijvoorbeeld 1 groot vierkant getekend en dat daarna in twee verdeeld zonder aan de naadwaardes te denken. Niet slim dus! En dat lag ook volledig aan mezelf want het staat zeer duidelijk aangegeven in de werkbeschrijving.
Na het knippen raakte de tas wel vlot in elkaar. Alles wordt stap voor stap uitgelegd en van de "cruciale punten" zijn er foto's om de uitleg te verduidelijken. Net zoals in "Zo geknipt!" dus. (dat wil zeggen: super duidelijk!)

Vlak voor het einde liep het nogmaals mis. In al mijn enthousiasme was ik vergeten om de buiten tas om te draaien zodat de goede kant naar buiten zat. Mijn tornmesje heeft dus nog goed dienst gedaan want ik had de sierband er ook al aangestikt, doeme toch. :-) Mijn frank (of euro tegenwoordig) is pas gevallen toen ik het geheel wou omdraaien. Rijkelijk te laat dus!

Ziehier het resultaat van mijn tas:



Ik ben er toch wel tevreden over! Ook zin om ze te maken? Het patroon en de werkbeschrijving zijn hier nog steeds te koop!

dinsdag 28 mei 2013

Ewa plezier in de Ardennen...

Vorig weekend zaten wij in de Ardennen! De weersvoorspellingen waren onheilspellend, we hadden weinig goede hoop, maar al bij al viel dat heel goed mee... Goed gezelschap doet natuurlijk heel veel!
Zaterdag heeft het maar een paar druppels geregend en we hebben nog redelijk wat magere zonnestraaltjes gehad. Zondag was het 's ochtends aan het gieten, maar in de namiddag konden we het droog houden.


En gisteren... Ja, toen moesten we zien dat de boel ingepakt was om het huisje te verlaten rond 10 u, spijtige zaak want op dat moment was het prachtig weer! Dat was dan wel weer positief voor het drogen van mijne was, lekker in het zonnetje!















Het was een weekend vol plezier met aangename mensen, veel eten en nog meer drank (oeps)... Er werd naar niks gekeken en de sfeer werd er één van niks moet en alles mag.

Er volgden wandelingen (waar we ons zijn beginnen afvragen hoe "een verzameling herten" wordt genoemd: kudde? roedel? school voor de grapjassen?) We hielden het op "ewa herten". ;-)
Ontdekking van het weekend: "Cavacello" - (cava met limoncello mmmmm).

Kortom, het was een zalig en relax weekendje weg! We kunnen er weer efkes tegen.















PS: de schoudertas is in de maak, alleen nog de afwerking te gaan...

dinsdag 21 mei 2013

Omdat niet iedereen het even goed heeft...

De blog van Riet is er eentje die ik al lang en graag lees. Ze lanceerde een mooi initiatief voor de slachtoffers in Syrië. Het aanbod: een patroon voor een knappe schoudertas voor slechts €5.
Het is tot 1 juni ook mogelijk om het patroon via overschrijving te kopen via Riet i.p.v. via Paypal, voor meer informatie klik hier!
Ik heb zelf ook geen Paypal, maar het was ook mogelijk om het patroon aan te schaffen via een kredietkaart. Gewoon je e-mailadres invullen en je krijgt een bevestiging + het patroon.

De opbrengst gaat integraal naar de actie Syrië 12-12. Nog meer overtuiging nodig? Bij deze wat reclame van bij Riet:




Mijn patroontje is alvast gekocht EN de tas is in de maak:





maandag 13 mei 2013

BINGO!

Vorige week schreef ik me in om mee te doen aan het plezante spel van de creatieve Juffra Toertjes! We spelen vanaf vandaag Bingo, ik kijk er al naar uit! De kaart en twee lapjes stof (ideaal voor een klein projectje zoals een ritstasje) kreeg ik vorige week al in de brievenbus (waarvoor dank!). De envelop was trouwens ook super, wat een werk seg!


Gisteren was het moederkesdag, wij gaven cadeautjes aan de mama's (ze waren er blij mee!), maar bij de oma kreeg ik zelf een cadeautje:


Haar naaikistje! Ze had het leeggemaakt en zelfs helemaal opgeblonken met olie, wat ne service! Het stak al lang mijn ogen uit en bij haar stond het al een tijdje in de weg. Ik zal er bij ons thuis zeker een goed plaatsje voor vinden. Ook hier een bingo-gevoel dus!

Het kistje is toch eens zo leuk omdat het van bij ons oma komt. Ik had er al een paar keer ergens bijgestaan, maar dit heeft voor mij toch een extra betekenis.

maandag 6 mei 2013

Last minute woman

Dat is wel het minste wat je mij kan noemen. "Last minute woman"... Heel vaak zit mijn hoofd vol plannen en ideetjes en uiteindelijk komt het er op neer dat ik alles op het laatste nippertje nog in orde probeer te maken!  Met kerstmis, bijvoorbeeld, had ik het strakke plan om zelfgemaakte cadeautjes te geven. De week ervoor kwam het besef dat ik niet de perfecte stoffen had om die grootse plannen in uit te voeren... Haastig naar de winkel dus en achter de naaimachine op elk vrij moment. Zo zijn er dus zeker nog vele andere voorbeelden!

Alles op het laatste nippertje dus, maar niet deze keer! 12 mei is het moederkesdag en mijn cadeau is al af, jawel!! Vorige zondag heb ik een effortke gedaan en rolde er nogmaals het zakje uit "Zo Geknipt!" van onder de naaimachine. (na een aantal keer gaat dat al een pak sneller trouwens!)
De mama had al enkele keren gevraagd om er voor haar ook zo eentje te maken. Handig om onder andere de boterhammekes in mee te nemen. U vraagt, wij draaien! En zo had ik ineens ook een cadeautje voor moederdag, beter kan niet, toch?!

Als extraatje, maakte ik ook nog een bloem uit dezelfde stof als die voor het zakje. Dat geeft het nog net dat tikkeltje meer, dacht ik zo.

Ook nog de ingepakte versie:


Hopelijk valt het in de smaak!